Tampere

Tietoisku Tampereesta

Tampere on Suomen kolmanneksi suurin kaupunki ja Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki. Lisäksi se on pääkaupunkiseudun jälkeen Suomen toiseksi suurin kaupunkikeskittymä sekä Pirkanmaan maakuntakeskus. Tampereella asuu noin 230 000 asukasta ja Suur-Tampereella lähes 400 000, väkiluvun kasvaessa voimakkaasti. Rennosta tunnelmastaan kuuluisa Tampere on suosittu paikka asua ja elää sekä oiva kohde muutaman päivän visiitille.

Vanhana vapaakaupunkina Tampere on ollut usein edelläkävijä maamme taloudessa ja teollisuudessa: esimerkiksi Suomen ensimmäinen paperitehdas ja pohjoismaiden ensimmäinen sähkövalo nähtiin juuri Tampereella. Historia näkyy katukuvassa erityisesti vanhoina punatiilisinä tehdasrakennuksina, jotka pitävät nykyään sisällään muun muassa ravintoloita, kauppoja ja toimistotiloja. Nykyään raskas teollisuus on suurimmilta osin poissa, mutta sen tilalle on Tammerkosken rannoille kasvanut elinvoimainen IT-ala sekä runsas koulutustarjonta. Tampereen neljässä korkeakoulussa opiskelee yhteensä noin 40 000 opiskelija, ja tämä joukko nuorentaa katukuvaa sekä elävöittää paikallista viihde-elämää huomattavasti. Varsinkin kesäisin kaupungissa on erilaisia tapahtumia(linkki) melkeinpä viikon jokaisena päivänä. Vuoden suosituimpiin tapahtumiin lukeutuvat esimerkiksi Tampere Maraton ja Blockfest. Lukuisien musiikkifestivaalien lisäksi Tampereen eri klubeilla ja keikkapaikoilla on ympäri vuoden aimo kattaus eri tyylilajien elävää musiikkia. Tampere on todellinen urheilukaupunki ja muun muassa kotimaisen jääkiekkoilun kehto; täällä voit seurata esimerkiksi pääsarjatason jalkapalloa, jääkiekkoa, koripalloa, salibandya, lentopalloa ja superpesistä sekä maailmanluokan yleisurheilutapahtumia. Jos taas haluat hien pintaan, harrastus- ja harjoittelumahdollisuudet ovat täällä erittäin monipuoliset

Tampereen kulttuuritarjonta on erittäin runsas; kaupungissa toimii lukuisia teattereita, joiden monipuolisesta tarjonnasta löytyy jokaiselle kävijälle mieluisa tyylilaji. Tampereen näyttely- ja museovalikoima on erittäin runsas, pitäen sisällään kaikkea mahdollista taidenäyttelyistä jääkiekko-, peli- ja vakoilumuseoihin – aivan naapuriimme juuri avattua Muumimuseota unohtamatta!

Kulttuurin ja viihteen jälkeen on enemmän kuin sopivaa lähteä nauttimaan kotimaamme parhaasta matkailuvetonaulasta – luonnosta! Jo keskustan tuntumassa on sopivia metsiä ja harjuja kevyeen käyskentelyyn, ja kaupungin sisäisillä busseilla pääset puolessa tunnissa omatoimisesti maalaismaisemien keskelle luonnon rauhaan. Jos kaipaat opastusta, yhteistyökumppanimme järjestävät kokonaisvaltaisia luontoretkiä Tampereella ja lähialueella.