Muumimuseo Tampere-talossa

Kongressi- ja konserttivieraiden lisäksi nyt myös muumifaneilla on hyvä syy vierailla Tampere-talossa – ja yöpyä sen välittämässä läheisyydessä! Meillä on ns. kaikki muumit laaksossa, sillä etuoveltamme on alle minuutin kävelymatka Muumimuseoon.

 

Missä muumien esi-isät asuivat? Millainen oli Muumipapan villi nuoruus? Mitä hattivatit tekevät ukonilmalla? Nämä ja monet muut salaisuudet selviävät Kuinkas sitten kävikään -perusnäyttelyssä, joka esittelee kattavasti sekä Muumien, että niiden piirtäjän tarinan. Esillä on muun muassa piirroksia, kirjoja, sekä kaksimetrisenä pienoismallina että täysikokoisena 3D-kuvannuksena esitelty Muumi-Talo ja filosofisilla elämänviisauksilla höystetty hahmogalleria. Saatat jopa törmätä henkilökohtaisesti museon käytävillä piilottleviin Muumilaakson hahmoihin. Vaihtuvat näyttelyt pureutuvat syvällisemmin muumi-ilmiöön ja muun muassa taiteilija Tove Janssonin uraan.

 

Maailman ainoassa Muumimuseossa voit elävästi aistia tarinoista tutun ja muumien ystäviä ympäri maailmaa puhuttelevan elämänviisauden, huumorin, reippaan seikkailumielen ja lämpimän ystävyyden.

 

Höyhenenkevyiltä unten mailta suoraan muumien satumaahan!